Ervaringen

logo162x120

Lees hier de ECHTE ervaringen van onze klanten. Vaak gewoon onbewerkt vanuit de mailbox gekopieerd. Vandaar de verschillende lettertypes.ier de ervaringen van klanten.

In het Engels, maar wel heel goed:
 
Review van Sebastiaan Horn:
 
19 mei 2015
Goedenavond Erik

Wat later dan gepland, maar zoals beloofd mijn ervaringen met het ISM Adamo Attack zadel:
Mijn racefiets was helemaal klaar en uitgemeten begin april.
Ik de tweede week van april gestart met trainingen op het nieuwe zadel.
Een tweetal trainingssessies is het wennen aan de nieuwe vorm en het gewijzigde gevoel op de fiets.
Maar al snel merk je dat het helemaal goed zit!
Je krijgt steun op de plaatsen waar dat hoort en vooral die vervloekte pijn tussen de benen blijft helemaal weg.
Voor mij persoonlijk een gewaagde maar meer dan geslaagde keuze om over te stappen naar dit type zadel!

Een erg drukke periode op het werk heb ik nu afgewisseld met een deugddoende stage.
Volgende maand staat de Ironman van Nice op het programma, op 2 augustus neem ik ook deel aan de Ironman in Maastricht.

Sportieve groeten
RH
 
 
 September 2012:

Beste Eric,

Wij willen nog even reageren op het zadel dat je ons hebt toegestuurd. Het betreft het Adamo zadel typhoon. Na intensief gebruik in Polen en Frankrijk maar ook in Nederland kan ze weer probleemloos elke dag 50 km fietsen, ook in bergachtig terrein. Mijn advies aan dames met BEKKENBODEMINSTABILITEIT IS : Probeer dit zadel minstens een maand, als U op een ander zadel moeilijk kan fietsen. Voor mijn vrouw is het een bevrijding. Ze fietst weer dagelijks. Heel belangrijk is, dat het goed is afgesteld!!!!!!

Dit wilde ik even kwijt Eric en je bedanken voor de gegeven service.

Jacky en Rien van den Avoort.

 
 
Augustus 2012:

Als duathleet op de lange afstand is het belangrijk op een TT-fiets probleemloos de optimale aerodynamische houding  langdurig aan te kunnen houden. Alle contactpunten met de fiets moeten op het lichaam afgestemd zijn. Het zadel is een van de meest problematische aspecten daarin. Mijn ISM zadel heeft alle problemen opgelost.

May Kersten

Duathlete
 
Juni 2012:

Hoi Erik,

 

Ben nu een maandje in het bezit van een Adamo Road en ik ga steeds meer de voordelen ervaren van dit zadel.

 

Problemen welke ik ondervond bij andere(standaard) zadels heb ik niet meer.

 

De eerste keren ben ik wel behoorlijk aan het stellen geweest en bleef de zitbotjes voelen, maar uiteindelijk ben ik iets afgeweken van de standaard afstelling en ben zoals jij me hebt aangeraden iets omlaag gegaan wat een positief resultaat heeft.

 

Aan een ieder kan ik zeker een ISM zadel aanbevelen.  Kijk goed naar het instructie filmpje en lees goed de handleiding want de afstelling is essentieel, maar als het zadel goed staat is het werkelijk top. Verder is service uitstekend en ook het uit proberen van een proefzadel is uniek natuurlijk. Afwikkeling is heel vlot en duidelijk.

 

Erik, ik wil je graag bedanken voor het advies en service welke je me hebt geleverd.

Groetjes,

 

Tiek

 
 
 
Mei 2012:
 
Inmiddels heb ik nu 3 weken een Adamo Breakaway gemonteerd met een geweldig positief effect.
Vanaf het eerste moment viel niet alleen het zadel en positie van de zit positief op, maar mijn standaard fiets was ineens een geweldige maatfiets geworden, die perfect was in te stellen zodat mijn fiets nu past als een jas.
Nog los van de specifieke klachten, had ik 2 jaar gesleuteld aan de fiets maar eerlijk gezegd nooit een meest comfortabel stand gevonden. Dus ik dacht dat het zo hoorde voor een racefiets.
Met dit zadel weet ik nu wel beter. Achteraf zeg ik nu, het opmaat maken van een fiets begint niet bij het opmeten en opbouwen, maar bij het aanschaffen van een ISMzadel. De rest is daarna een abc tje.
Dus naast de specifieke medische klachten die ik had (prostaat en anus problemen) als gevolg van operaties in dat gebied is een ISM zadel al een aanrader voor de gewone gezonde toerfietser/wielrenner.
In mijn geval met steun en advies van de eigenaar van deze zaak Erik kozen we een ISM Breakawaij. Naast het feit dat ik al meteen  perfect op de fiets kwam te zitten en lange duurtrainingen zeer comfortabele tochten werden, zijn alle klachten van jarenlang als sneeuw voor de zon verdwenen. Niet het succes heeft me eigenlijk doen verbazen, maar het feit dat de vakhandel en de wielerwereld nog steeds op die conservatieve zadels rijdt. ik ben er van overtuigd dat het concept van ISM zadels een nieuwe dimensie aan de toer en wielersport zal geven.
Dit zadel, met het persoonlijk advies en begeleiding van Erik Leemkuil, heeft mij weer toekomst gegeven op m'n fiets.
Jaap van der Kamp 
 

 

Juli 2011:

Hoi Erik,
 
Ik heb een tijdje geleden twee zadels van je gehad.
Eerst de road maar die vond ik te hard en daarna de century.
Die laatste is perfect, niks wennen , niks pijn. Helemaal super !!
Ik ga je de road terug sturen.
 
Bedankt voor de goede service.      groetjes Sil.

 

 

Juli 2011:

Erik ,

 
Ik heb zojuist het "Touring" zadel  gaan inrijden ,
en inderdaad het beloofde komt wonderbaarlijk uit !
Ik had enorm veel pijn aan het stuitbeen , en nu ,niets van dat !
Tijdens de testrit had ik ongeveer  5 stops gehad om het
zadel te verschuiven , en in mijn geval steeds naar de achterkant ( ik ben 1.86 m.) , ik heb ook moeten ondervinden dat dit zadel enige gewenning in zich heeft , de juiste zitpositie vinden
is in het begin niet gemakkelijk , maar men voelt tijdens het rijden waar het zadel je hebben wilt !
Ik heb een foto bijgevoegd .
 
Ronald Colonne.

 

 

2 mei 2011

Hallo, 
Ik heb onlangs 2 zadels bij u besteld en u vroeg mij om mijn ervaring hier over !  
Na vele jaren op verschillende fietszadels gereden te hebben en nu op een ISM zadel wil ik nooit meer een ander zadel. in het begin denk je waar ben ik aan begonnen wat is dit voor zadel !!! :@ maar na +- 60km was de pijn weg en merkte ik geen eens dat ik op een zadel zat of zit !! geweldig ... mijn sport triathlon waarbij de houding al niet optimaal is maakt het met dit zadel een stuk leuker en sneller !
Geweldig zadel raad hem iedereen aan, in het begin pijnlijk maar daarna is het de rolls royce onder de zadels. 
sportieve groet Chiel

 

Toen ik Chiel vroeg of ik deze reactie mocht plaatsen: 

"Geen probleem!  het is een geweldig zadel echt super."

 

 

Hoe een ISM Sport zadel helpt tegen klachten aan de voorzijde + stuitjesproblemen!!

LET OP! DIT IS EEN CREATIEVE OPLOSSING, ORIGINEEL MONTEER JE DE OPENING AAN DE VOORZIJDE!!

  

Met dank aan mevr. M. G. te P.

                                                  

 

 

23 februari 2011

Prima zadel!

Ik heb de ISM Adamo breakaway en ik heb er nu +/- 500 km mee gereden.
Na wat afstellen en zoeken vrij snel de juiste stand voor mij gevonden.

Ik heb best veel gezondheidsklachten: Discusprothese in mijn rug onderste niveau S1 – L5, Na blaaskanker nu een Neo-blaas en een chronisch ontstoken prostaat (prostatitis).

Vandaar mijn zoektocht naar een beter passend zadel.
Na wat zoeken op internet het ISM-zadel gevonden. Opmerkelijk dat mijn behandelend uroloog mij tipte over het zelfde zadel als die ik gevonden had. Na telefonisch overleg met Erik dit zadel gekozen en besteld.

Had ik dit maar eerder geweten! Ik hoef nu niet meer om de 5 km tegen een boom aan te staan en de slaapzak is helemaal verledentijd prostaat is geheel vrij van elke iritatie. Wat de duurzaamheid van het zadel is kan ik nu nog niet zeggen natuurlijk. De ultieme proef/ervaring zal zijn 13 juni Friese 11 stedentocht 240 km. Ik zal tegen die tijd nog een review plaatsen. Leuke bijkomstigheid is dat het zadel ook in het wit wordt geleverd staat mooi bij mijn rood/zwart/witte Pinarello fiets.

Voor mensen met zit/zadel problemen probeer dit zadel echt een aanrader.


Ron Hilterman

 

 

6 september 2010

Super tevreden. Snelle, nette levering. Erik heeft meegedacht en mij, na jaren zoeken, aan het enige echte zadel geholpen dat mij van zadelpijn heeft verlost!  Bedankt!

 

E.A. te N

 

29 aug. 2010

Hallo Erik,

Afgelopen mei heb ik het Adamo Peak zadel voor mijn ATB aangeschaft, door omstandigheden ben ik er nu pas mee gaan fietsen.
Aanvankelijk was ik erg huiverig, aangezien iedereen toch het beste verkoopt.
Na montage en op het eerste gezicht het zadel goed afgesteld te hebben ben ik voor het eerst een ritje van +/-35 km gaan maken.
Wat schetst mijn verbazing?, mijn huiverigheid blijkt absoluut ongegrond.
Het geschuif op mijn zadel en het om de paar honderd meter op de pedalen gaan staan is verleden tijd, eigenlijk was het gevoel meteen al goed.
De ongemakken bij het fietsen zijn de eerste keer al met zo'n 90% afgenomen, met name na het fietsen geen enkele gevoelloze of pijnlijke lichaamsdelen.
Voor mij is dit zadel een uitkomst.
Natuurlijk is de kwaliteit van de konstruktie nog even afwachten, maar ongeacht hoe snel het zadel slijt ik zal zeker weer een ISM zadel aanschaffen.
 
Groeten,
A. van der Vrande

 

3 april 2010:

Mijn ervaring met het Adamo Road Saddle Zadel

 

Ik gebruik nu een jaar dit zadel op mijn racefiets. En ik moet nu zeggen……perfect!

In het verleden werd ik altijd moe en begon alles te knellen. Vooral bij mijn lies. Na een prostaat operatie werd me aanbevolen om dit zadel te gebruiken en zoals ik al eerder zei: Grandioos.

Ik ben dan ook van plan om hetzelfde soort zadel op de ATB fiets te gaan zetten.

Tot slot: Om prostaat problemen te voorkomen moet je dit soort zadels gebruiken.

Je zult er absoluut geen spijt van krijgen.

 

Erwin Meijer

WTC Gorssel

 

  • 7 september 2009:
  • Hallo,
    Ik heb mijn nieuwe zadel nu 8 weken, en het is de beste aankoop die ik dit jaar gedaan heb!!!
    Het is een heerlijk zadeltje!! Je moet er even aan wennen, maar ik wil niet anders meer. Ben van al mijn klachten af!!
    Bedankt!!!
     
    Groet Gina
  •  

    5 september 2009:

    Beste ISM zadel met dank aan Triathleet Mariska Kramer,

    ik had door haar aanbeveling de moed om van zadel te veranderen.
    wat een verschil.
    ik heb pas 2 uur ermee gereden (rij circa 6-8) uur per week
    ik kan nu veel verder voorover buigen zonder dat het pijn begint te doen op de "zachte" plekken.
    zowiezo doordag ik al veel fietste was de overgang naar dit zadel pijnloos.
    en wat een revelatie dat je zover naar voren op een zadel kan zitten.
    dit geeft weer nieuwe perspectieven in het goedkoop ombouwen van mijn janjansen tour de france fiets naar tri fiets dmv nieuwe seatpost zonder de rijderspositie te compromitteren.

    kortom ik ben enthousiast en dit zadel voelt als valsspelen!
    op naar boogiesextreme.nl ermee volgende week

    groet
    Anton uit Friesland

     

  • 21 augustus 2009:
  • Hallo Erik,
     
    Heb vandaag mijn zadel ontvangen.
    Was wel even schrikken, want bij het zien van dit kleine wonder dacht ik meteen "Die is veel te klein".
    Heb hem meteen op de fiets van mij  zoon gemonteerd en ben een eind gaan fietsen.
    Naarmate ik langer fietste kreeg ik meer tranen in mijn  ogen. ik kan er maar één ding van zeggen:
    GEWELDIG
     
    Dit zadel is/was de oplossing voor mijn probleem. Heb ondertussen mijn aangepaste fiets al op Marktplaats en Ligfietsnet staan.
     
    Helaas dat ik er iets langer op heb moeten wachten, maar dat was het waard.
    Erik bedankt, en wie weet dat ik binnenkort al weer een ander zadel moet bestellen omdat deze dan al versleten is. HA HA HA
     
    Mijn vrouw en ik gaan nu opzoek naar een paar prachtige nieuwe fietsen en gaan dan onze verloren tijd van de afgelopen jaren inhalen.
     
    Nogmaals bedankt, en zeer zeker aan diegene die dit zadel heeft uitgevonden.
    Met vriendelijke groet, Frans van den Heuvel uit Middelbeers
  • 11 juli 2009
  • Na ruim 10 jaar niet gefietst te hebben door problemen van mijn vrouw met het staartbotje op verschillende zadels,
  • bestelden we, na wat heen en weer mailen, begin juni een ISM touringzadel voor haar.
  • Deze uitgeprobeerd op verschillende huurfietsen en wat blijkt: afgezien van wat beginners-zadelpijn, géén enkele
  • last meer van het staartbotje! Intussen twee mooie toerfietsen aangeschaft en de eerste kilometers al onder de
  • wielen door laten glijden. En nog steeds: wat zadelpijn, maar geen enkele last meer van het staartbotje.
  • Dank voor de snelle beantwoording van onze vragen destijds en de snelle toezending van het bestelde zadel.
  • De mogelijkheid van retourzenden is heel mooi, maar gaat dus niet gebeuren!
  • Met vriendelijke groet,
  • Rob & Ellen Harsing
  • Mailen mag ook, maar maak hier svp geen misbruik van (red.)
  •  
  •  
  •  
  • 25-mei 2009:
  • Goedemorgen,
     
    Begin mei bestelde ik bij u een ISM touring zadel. Ik heb het gebruikt op mijn vakantie en er veel op gefietst.
    Inderdaad zit het heel anders als een gewoon zadel maar geweldig. Inderdaad even aan wennen.
    Geen last meer van het staartbotje (in mijn geval). En dus geen heen en weer geschuif op het zadel.
    Geweldig wat een vooruitgang.
    Hij heeft alleen 1 minpuntje. Zet fiets met zadel niet in de regen. Het zadel absorbeert heeeeeeeeeeeeel veel water en het duurt erg lang voordat hij dus weer droog is, dus even een plastic zak erom mocht de fiets onverhoopt een keer nat regenen.
     
    Ik dacht ik mail even mijn positieve nieuws meestal hoort men allen negatieve bevindingen,
     
    met vriendelijke groet, een mevrouw uit Zwolle
  •  
  • 30-4-2009: 
  • Beste Erik,
     
    Het zadel tijdig en in goede orde ontvangen.
    Ik heb er twee ritten mee gemaakt en ben helemaal tevreden.
    Het afstellen was tijdens het eerste ritje na twee aanpassingen (iets naar achter en nog iets verder naar achter) gepiept.
    Dit is mijn vijfde zadel. Aan het vorige was ik zelf al aan het knutselen geslagen door het maken van uitsparingen voor het perineaal gebied en begreep dat daar wel de oplossing moest liggen.
    Nadat ik onlangs de ISM zadels op internet tegenkwam en wat reviews had gelezen, heb ik de gok gewaagd en er meteen een besteld.
    Ik was voorbereid op een aanzienlijke gewenperiode maar ik denk dat de zitbotjes  over twee weken al gewend zijn - niets anders dan na een tijd niet fietsen weer beginnen.
    En tenslotte, het is ook nog eens erg mooi. Een mening die ik nog in geen enkele recensie was tegengekomen, maar ach, niet iedereen kan een goeie smaak hebben.
     
    Met vriendelijke groet,
    Ko Karman
  •  
  •  
  • 9-4-2009:
  • Hoi Erik,
  •  
  • Afgelopen zaterdag gemountainbiked met het nieuwe zadel. In het begin dacht ik: "inderdaad, je voelt wat in het begin", maar na enkele kilometers nergens last van, en uiteindelijk sowieso de eerste rit met dit zadel een beter gevoel dat met het oude zadel tijdens de laatste ritten.
  •  
  • Met vriendelijke groet,
  •  
  • Dirk Witjes
  •  
  •  
  • Hoi Eric, 
  • Het zadel bevalt me prima erg stabiel veel meer contact met de fiets geen aanpas problemen gehad
  • Met de zit.
  • Bedankt. 
  • Gr.  Henk Smouter 
  •  
  •  
  • Hoi Erik, 
  • Kreeg vandaag het zadel binnen, en ben meteen een rondje gaan biken.
  • Ik moet je eerlijk zeggen dat ik blij verrast ben!
  • Het zadel zat meteen goed op de juiste plaatsen, en ik heb totaal geen last meer van eerdere klachten.
  • Het is wel erg hard hoor, maar dat is vast wennen aan de nieuwe drukverdeling;)..
  • .. maar ben dus tot nu toe zeker positief!
  • Ik had verwacht trouwens dat het zadel veel korter zou zijn, maar je wordt goed ondersteunt, en er is totaal geen druk extra op schouders, en polsen.
  • Wel vond ik dat ik de punt een beetje miste tijdens het mountainbiken, met balans houden als ik op de trappers sta.. Ookal heeft het ontbreken van de punt ook weer voordelen, namelijk meer bewegingsvrijheid. 
  • Sabine 
  •  
  • Hallo,
  • Sinds ongeveer een maand gebruik ik het ISM zadel. Ik heb de reguliere standaard versie gekocht, dus mijn ervaringen gaan daarover. Na de eerste 
    paar keer wat bij en afgesteld te hebben, geen last meer van slapende edele delen of kruis. Wel is het zo dat het zadel dat ik gebruik voor mij allicht 
    wat aan de kleine kant is, want ik voel 'm wel in m'n billen, maar goed dat wordt langzaamaan beter en staat in geen verhouding tot de voordelen die ik 
    ervan heb.
  • Anoniem ingezonden.
  •  
  •  
  • Goede middag,
  • Het is nu ongeveer 4 weken geleden dat ik ten einde raad op google ging zoeken bij "ZADELPIJN" . Ik heb al v.a. 1996 een mooie en stoere Koga-Miyata, maar heb er nog geen 300 km. mee gereden , om de doodeenvoudige reden dat ik na 100 mtr. al last heb van zadelpijn.
  • Mijn man houdt erg van fietsen, maar ik liet het meestal afweten, want ik moest constant gaan verzitten. Heb in die tijd wel 2 nieuwe zadels en een verende zadelpen gekocht, maar niets hielp. Ik vond het ook genant om een en ander uit te leggen aan de fietsen-verkoper. Via een mail gaat dat veel gemakkelijker. Tot die bewuste middag dus 4 weken geleden.
  • Toen ik het aangeboden zadel op het beeldscherm zag wist ik dat deze mijn probleem op kon lossen. Ik vond het wel een achterlijk ding om te zien, maar als je er op zit zie je niks van en ik heb er een rode zakdoek omgeknoopt en dat staat al een stuk leuker. { vrouwen blijven ijdel }
  • Het is niet te begrijpen, maar ik vind fietsen nu leuk en heb al verscheiden tochtjes gemaakt. Van zadelpijn is niets meer te merken. Het enige dat me spijt is, dat ik hem niet eerder ben tegen gekomen, dat had me veel ruzietjes met mijn man bespaard .
  • BETER NOG, IK VIND FIETSEN NU LEUK, en wie had dat ooit kunnen denken? PS IK maak nu erg veel reclame voor het zadel, maar daar zult u vast geen bezwaar tegen maken.
  • Met vriendelijke groet, 
    Lida Kastelein                                                                                                                                                 Diepenheim
  •  
  •  
  • Hoi Erik,
     
    Het zadel staat er inmiddels al even op. Ik heb de laatste tijd weinig tijd gehad om een echt rondje te fietsen. Toch merk ik zeker het verschil! Ik heb sindsdien geen last van zadelpijn gehad (wat ik zelfs al kreeg van kleine afstanden). De kwetsbare zones worden ontzien.
    Ik durf weer te fietsen! Wel was in het begin erg wennen.. Het zadel moet ook nog iets beter afgesteld worden.
    Ik denk zelfs dat ik met dit zadel geen ontstekingen meer zal rijden. Naar mijn mening kreeg ik namelijk ontstekingen van het fietsen (ergste vorm van zadelpijn las ik op het internet).
    Prima zadel dus! maar wel even wennen.
     
    Groeten,
    xxxxxxxxx
  •  
  •  
  •  
  • Maandag (30-3) heb ik mijn zadel gemonteerd en mijn eerste reactie was… nu maar hopen. Ik was behoorlijk sceptisch geworden  door de eerdere vervenlende rit op deze fiets. Morgen zou het gaan gebeuren!
  •  
  • Dinsdag (31-3),  eerst nog even werken en daarna van Zwolle naar Heerenveen op de fiets. Ongeveer 60km duur, dus een uurtje of 2. Vanaf huis stap ik op de fiets en 2 minuten later stond ik weer op de oprit! Ik paste niet meer op de fiets! ISM zadels zijn ongeveer 15mm hoger dan gebruikelijke zadels. En in mijn enthousiasme was ik dus vergeten om mijn zadel lager te zetten… poging 2. In de rit van 60km heb ik 1x moeten stoppen om het zadel iets naar achter te verstellen en opvallend genoeg ging de rit eigenlijk zonder pijn. Een ander voordeel is dat mijn pols geen pijn meer deed! Wat blijkt nu, bij mijn oude zadel had ik nogal een druk op mijn ahum… en dat ging ik compenseren door overdreven op mijn armen te steunen. 2vliegen in een klap dus.
  •