Eind jaren ’90. Steve Toll, een fervent fietser, maakt na een fietstocht met zijn vrouw een schets van een zadel zoals die er naar zijn mening zou moeten uitzien. Na veel plussen en minnen en met de hulp van zijn familie wordt er in 1999 patent aangevraagd op het ISM zadel. Voor het eerst sinds het ontstaan van het fietszadel gebeurt er iets met het basisontwerp van het zadel!

John Cobb is adviseur van o.a. Greg Lemond en Lance Armstrong. John werkt vooral met aerodynamica en houdingen op de fiets. Jimmy Blackwell was een fanatiek (senior) fietser die er alles aan deed om de beste technologie op zijn fiets te krijgen. Mede dankzij de gedrevenheid van deze 2 mensen is het ISM zadel wat het nu is: Een ideaal zadel met goede resultaten in bloeddoorvoer – en aerodynamica testen.

De ISM zadels zijn unieke gepantenteerde zadels. Door hun unieke vorm zijn ze opvallend steeds vaker aanwezig. Te zien op steeds meer racefietsen en bij triatleten op de fiets. De racezadels geven de sportieve fietser een betere houding en een diepere houding.

ISM (Ideal Saddle Modification) hét zadel tegen zadelpijn!

KIES VOOR UW GEZONDHEID! KIES VOOR ISM ZADELS!