Meneer Stultjens had een prostaatoperatie ondergaan vanwege prostaatkanker. Hoewel de operatie succesvol was en de kanker stabiel bleef, kampte hij met een blijvend probleem: urineverlies. “Bij het fietsen met een gewoon fietszadel kreeg ik bij het afstappen direct onhoudbaar en onmerkbaar urineverlies doordat de druk van het perineum op de blaas in één keer weg was,” vertelt hij. Deze ongemakkelijke situatie maakte het fietsen, een activiteit die meneer Stultjens samen met zijn vrouw veel doet, een uitdaging.

Op zoek naar een oplossing

Zo besloot hij dat het tijd was om een oplossing te vinden. Hij had weleens gehoord over speciale zadels die het perineum ontlasten, maar had zich er nooit verder in verdiept. “Toen ik een half jaar geleden veel meer last kreeg van spontaan urineverlies na het afstappen, ben ik me via internet gaan verdiepen in dit soort zadels door gewoon ‘zadel prostaat’ in te typen en dan kom je uit bij onder andere ISM,” legt hij uit. Via Marktplaats vond meneer Stultjens een tweedehands ISM-touring zadel, wat al enige verbetering bood. Toch was de zijwaartse stabiliteit niet optimaal.

De keuze voor Velopro

De zoektocht naar een nog betere oplossing bracht hem uiteindelijk bij Velopro. “Ik vond de website heel professioneel en dat gaf veel vertrouwen. Voor mij was dat meer dan voldoende om er van Breda naar Dirksland voor te rijden,” zegt hij. De keuze voor Velopro werd versterkt door de persoonlijke aandacht en expertise die hij daar vond. “De opvang en de aanpak bij Velopro waren zo goed en veelbelovend, dat ik geen andere producten en merken heb overwogen.”

Professionele begeleiding

Bij Velopro werd meneer Stultjens ontvangen door Bas. “De uitleg van Bas, mede aan de hand van een model van de botstructuur van het menselijk lichaam en de druk van de zitbotjes op het zadel, maakte het kiezen van het juiste zadel gemakkelijk,” herinnert hij zich. Het zadel werd vakkundig gemonteerd en na een proefrit aangepast. “Door zijn uitleg heb ik thuis bij wat langere ritten de meest optimale stand zelf kunnen monteren,” voegt hij toe.

Het fietsplezier is weer volledig terug

Het nieuwe zadel overtrof zijn verwachtingen. “Het zadel voldoet meer dan 100% aan mijn verwachting. Ik heb totaal geen urineverlies meer en kan na een rit gewoon afstappen en zonder gehaast naar het toilet gaan,” vertelt een opgeluchte meneer Stultjens. Het fietsplezier was weer volledig terug.

Ervaring met Velopro

Hij kijkt zeer positief terug op zijn ervaring met Velopro. “Velopro is professioneel, klantvriendelijk, en het contact was uitstekend,” zegt hij. Toch was er een klein verbeterpuntje: de toiletvoorziening op de locatie in Dirksland. “Die was wel wat onder de maat, wel schoon, maar helemaal achter in de zaak en gedeeld met de garage die er naast stond,” merkt hij op.

Conclusie

Meneer Stultjens vond bij Velopro de perfecte oplossing voor zijn probleem met urineverlies tijdens het fietsen. Dankzij de deskundige begeleiding en het kwalitatief hoogwaardige zadel kan hij nu weer zorgeloos van zijn fietstochten genieten. “Als ik het ISM-zadel niet had ontdekt, dan zou ik, maar ook mijn vrouw, niet meer echt mooie fietstochten hebben kunnen maken. Dus één zadel kan twee mensen gelukkig maken,” sluit hij af.

ISM Berkley Fietszadel

Oorspronkelijke prijs was: €169.95.Huidige prijs is: €152.96. inc. BTW