Mevrouw van den Broek heeft een zware tijd doorgemaakt vanwege vulvakanker. Een ernstige maar ook zeer pijnlijke aandoening, wat fietsen in eerste instantie onmogelijk maakte. “Ik dacht dat fietsen voor mij gedaan was. Het was mijn grote hobby, ‘s zomers fietste ik wel zo’n 80 à 90 kilometer per dag.”

Een oplossing bleek – letterlijk en figuurlijk – dichtbij

Na een operatie bleek dat mevrouw van den Broek niet langer op een normaal zadel kon zitten, zonder dat dit erg pijnlijk was. Een normaal zadel geeft te veel weerstand waardoor dit dusdanige pijnklachten geeft dat fietsen onmogelijk werd. “Via een vriendin kreeg ik een appje. Zij stuurde mij een aantal zadels door waarmee ik mogelijk weer zou kunnen fietsen. Een daarvan was een ISM zadel”.

“Eerst kwam ik bij een aanbieder uit Zwolle terecht. Hier heb ik nog wel contact mee opgenomen, maar zij vroegen mij om langs te komen en dat is voor mij een aardig stukje rijden. Dus toen ben ik gaan Googelen en kwam ik bij ISMzadel.nl uit. Deze leverancier bleek ook nog eens ‘om de hoek’ te zitten.”

“Ik was in juichstemming”

Nadat mevrouw contact had opgenomen met Velopro kon ze al vrij snel terecht. Dus zodoende stond ze een aantal dagen later met haar fiets in Dirksland. “Ik kon mijn fiets meenemen, zodat ze mij konden helpen bij het monteren van het fietszadel. Ik had de keuze uit vijf verschillende zadels, ik heb gekozen voor het breedste zadel: het ISM Cruise zadel”. De service bleek uitstekend. Zo werd aan haar uitgelegd wat nu eigenlijk een goede fietshouding is en de verschillen tussen de drukpunten van een regulier zadel en een ISM zadel.

“Vanaf het moment dat ik op de fiets stapte merkte ik direct verschil. Ik was in juichstemming, zo blij was ik! Ik had nooit meer verwacht dat ik zou kunnen fietsen.” Van tevoren was ze sceptisch, maar eenmaal op de fiets voelde ze direct het verschil. Ze vertelt: “Het was echt een verademing toen ik op de fiets stapte. Eerst dacht ik “Ja dat zal wel…”, maar dan ga je zitten en dan denk je “Oh wat een verademing!”.

Wat zou het ISM zadel nog beter maken?

Er is echter nog wel één dingetje wat het ISM zadel nóg beter zou maken, en dat is een zadelhoes. “Ik vind het prettig om er een hoes overheen te hebben, maar dat is er op dit moment nog niet”, vertelt ze. “Ik heb er nu eentje bij een fietsenwinkel gekocht, maar dat is het eigenlijk net niet. Deze is eigenlijk net iets te krap.”

“Ik had al een half jaar niet meer kunnen fietsen, dus dit was wel echt heel lekker”

“Ik kan weer pijnvrij fietsen, en daar ben ik echt heel erg blij mee. Fietsen was en is een grote hobby van mij. Ik heb nu één zadel voor mijn fiets die op de camping staat, maar ik heb er dus nog eentje nodig voor mijn fiets thuis. Het is nog even aftasten of dit zadel het beste past, maar in principe waren er nog andere opties beschikbaar. Ik ben er in ieder geval nu al heel erg gelukkig mee.”

ISM Cruise Fietszadel

Oorspronkelijke prijs was: €169.95.Huidige prijs is: €152.96. inc. BTW