Zadels voor Lichen Sclerosus

Lichen sclerosus is een vervelende aandoening die het plezier van fietsen kan verpesten en er zelfs voor kan zorgen dat fietsen helemaal niet meer mogelijk is. Tenminste, op een normaal fietszadel.

ISM zadels en de EasySeat zadels zijn zogenaamde neusloze zadels. Dit zijn zadels zonder de vervelende punt. Alle ISM zadels en EasySeat zadels geschikt voor mannen en vrouwen met lichen sclerosus. De zadels zijn per categorie ingedeeld en de meest relevante modellen staan als eerste benoemd.

Toch nog even een aantal aandachtspunten:

Alle ISM zadels hebben, ondanks dat het zogenaamde neusloze zadels zijn, toch nog iets van punt gevormd door de twee uitsteeksels. Deze 2 punten zijn nodig om voldoende steun te geven tijdens het fietsen. Het perineale gebied komt boven de uitsparing en de ‘weke delen’ komen voor het zadel.

Voor velen al voldoende verlichting van de pijn. Toch kan het, naar mate de gevoeligheid hoger is, zo zijn dat er nog steeds irritatie optreed. Hoe kan dat?

Dat is dan vaak het gevolg van de kleding die gedragen wordt. Enerzijds wordt er veel met een (stugge) spijkerbroek gefietst en de sportievelingen onder ons fietsen veelal met een fietsbroek met zeemleer.

In beide gevallen kan de kleding (lees het zeemleer) als het ware een brug vormen tussen de twee punten, maar ook een verlenging vormen van de punt. Het is dan ook raadzaam dunne en vooral soepele kleding te dragen en wellicht voor aanvang van de rit het “brugeffect” teniet te doen door de kleding wat meer ruimte te geven.

Bezoek onze zadelkeuzehulp en vind binnen enkele stappen een match met het perfecte ISM zadel!