Een goed gemonteerd ISM zadel zit beter dan welk zadel dan ook, neem daarom de tijd om dit zadel te monteren. Op deze pagina zijn verschillende instructies en filmpjes te vinden omtrent de montage.

Zadel laten monteren?

Deskundige zadelmontage is mogelijk bij ons of bij een van onze dealers voor een meerprijs van €25,- Hierbij inclusief is montage, advies en eventuele latere aanpassing van de afstelling.

Montagevideo’s en montagehandleiding

Een overzicht van montagevideo’s kunt u hier vinden, een montagehandleiding kunt u hier vinden.

Hoe lang moet mijn eerste rit duren?

Het is verstandig om de eerste rit korter dan normaal te laten zijn. Bouw deze afstand rustig op. Omdat het een ander zadel is dan een conventioneel zadel zal het lichaam hier eerst aan moeten wennen.

Wat moet ik doen wanneer ISM te breed aanvoelt?

Als dit het geval is wordt er aangeraden om het zadel iets naar achteren te plaatsen. Het zou ook kunnen dat het zadel te hoog staat, zet het zadel in dit geval stap voor stap omlaag.

Wat als mijn zadel niet verder naar achteren kan?

Hier wordt wel eens tegenaan gelopen. Wat moet er gedaan worden? Hiervoor is een setback-style zadelpen nodig, sommige fietsen hebben een dubbelzijdige mogelijkheid. De setback positie wordt hier vaak gebruikt met ISM zadels.

Wat moet ik doen al ik nog steeds problemen heb?

In dit geval kunt u ons altijd bellen of mailen. Voor meer informatie hierover kunt u deze pagina raadplegen.

Racefiets montage

Fijne ritten op zomerse dagen, samen of alleen. En dan komen de klachten om de hoek kijken, je kiest voor ISM. En dan de montage nog, bekijk het filmpje hiernaast om de montage goed voor elkaar te hebben en lekker te kunnen fietsen.

Triathlon montage

Een lange rit kan zorgen voor problemen, korte kunnen ook oncomfortabel zijn. Zorg goed voor je zitvlak en neem de tijd om in deze tijdrit houding lang te kunnen fietsen en te genieten van de wedstrijd.

Stadsfiets montage

ISM zadels zorgen voor een prettige fietsrit, monteer het zadel goed en stabiel. Bekijk het filmpje hiernaast om de perfecte montage te krijgen.

✓ 5 – 8 centimeter naar achteren
✓ 0,5 – 1 centimeter naar onderen
✓ 1 à 2 graden kantelen

Mountainbike montage

De PM-serie, speciaal voor mountainbikes (Performance Mountainbike). Evenals alle andere zadels in montage een belangrijk onderdeel waar zeker niks vergeten mag worden. Alle klappen die je op de intensieve single tracks tegenkomt zijn niet even fijn op elk moment. Bekijk het filmpje hiernaast voor de perfecte afstelling van hét zadel voor de mountainbike.

Hybride fiets montage

Een sportieve stadsfiets, een hybride, iets voorover gebogen en het ISM zadel. Hoe installeer je dit zadel? Kijk het filmpje hiernaast om te weten te komen hoe je perfect op de fiets komt te zitten.

Casual hybride montage

Een hybride fiets, maar toch iets verder recht op. Kies je zadel en kies je houding, kijk het filmpje hiernaast om er achter te komen wat de perfecte afstelling voor jouw zadel is.