Als je een operatie aan de anus of darmen hebt ondergaan kan het vinden van een juist zadel een hele klus zijn. Met dit artikel proberen we een beetje te helpen in de keuze.

Veelal kunnen deze specifieke problemen in 2 categorieën worden ingedeeld:

  • Mensen die goed op een vlakke ondergrond kunnen zitten
  • Mensen die verlichting zoeken van het gebied rond de anus

Voor mensen uit de eerste categorie zijn er grote vlakke zadels te koop van het merk ISM. Zie de producten hieronder. Het voordeel hiervan t.o.v. overige merken is dat de zadels niet bolvormig zijn, wat vaak alleen maar meer druk rond de anus geeft. Deze zadels geven je hetzelfde gevoel als je hebt bij het zitten op een stoel.

De ISM Berkley wordt aangeraden bij een omtrek van de heupen tussen de 105-135 cm, de ISM Cruise bij een heupomtrek boven de 135 cm.

ISM Berkley Fietszadel

Oorspronkelijke prijs was: €169.95.Huidige prijs is: €152.96. inc. BTW

ISM Cruise Fietszadel

Oorspronkelijke prijs was: €169.95.Huidige prijs is: €152.96. inc. BTW

Voor de tweede groep mensen hebben wij speciale zadels die het hele middengedeelte (perineum) ontlasten. Deze EasySeat fietszadels bestaan uit 2 gedeeltes die simpel verder uit elkaar te draaien zijn totdat het zadel u voldoende ontlast van druk en pijn. Dit geeft als voordeel dat er helemaal geen druk rond de anus ontstaat.

De EasySeat Original is het instapmodel, de EasySeat II en de EasySeat Pro Hub zijn van een veel hogere kwaliteit. Gezien wordt dat het EasySeat II zadel fijner wordt gevonden door dames, en de aan de voorzijde iets puntigere EasySeat Pro Hub door heren. Maar het blijft een persoonlijke voorkeur.

EasySeat II Comfort Fietszadel

Oorspronkelijke prijs was: €179.95.Huidige prijs is: €161.95. inc. BTW

EasySeat Pro Hub Comfort Zadel

Oorspronkelijke prijs was: €179.95.Huidige prijs is: €161.95. inc. BTW

EasySeat Original Comfort Zadel

Oorspronkelijke prijs was: €109.95.Huidige prijs is: €98.95. inc. BTW