Topatleten over ISM!

Lees op deze pagina de ervaringen over ISM zadels van mensen die het kunnen weten. Wat zijn de voordelen en wat zijn de nadelen van de ISM zadels, wordt hier door bekende atleten verteld

Jip Veelenturf:

Vanwege constante rugklachten ben ik gaan kijken naar een ander zadel die er misschien kon voor zorgen dat ik meer op mijn zitknobbels kwam te zitten i.p.v. de kracht uit mijn rug te halen. Vanuit het Swaboladies team (cyclingteam) kregen we een paar ISM zadels aangeboden om deze uit te proberen.  Van de drie zadels heb ik het beste gevoel bij de full gel road zadel. Door dit zadel kom ik meer op mijn zitknobbels te zitten en voel dat ik minder kracht uit mijn rug hoef te halen en de rugklachten namen geleidelijk aan af. Wel was het even wennen omdat de voorkant van het zadel iets breder is dan bij normale zadels waardoor mijn liezen even moesten wennen. Verder heeft dit zadel voor mij een goede uitkomst gebracht omdat mijn klachten aan het verminderen zijn.

Met vriendelijke groet,

Jip Veelenturf

3e  NK duathlon (run-bike-run) 2007
2e  NK duathlon 2008
1e  NK crosstriathlon (offroad dus met mountainbike) 2008  
2e  NK duathlon 2009
2e  Beneluxcup triathlon 2009
1e  NK crosstriathlon 2010
1e  NK duathlon 2010
3e  NK duathlon 2010
3e  NK crossduathlon 2011
2e  WK crosstriathlon 2011

Natasja de Vroome: 
Sinds april maak ik gebruik van een ISM zadel. Hiervoor heb ik een lange periode zitvlak problemen gehad. Mijn klachten kwamen vanuit mijn liezen. Ik schuurde de huid in mijn liezen open en kon dan een lange tijd niet fietsen. Daarbij had ik vaak last van een branderig gevoel op het voorste gedeelte van mijn zitvlak aangezien ik toen op een zadel reed zonder gleuf in het midden. Daardoor stuiterde ik als het waren continue op deze plek. 

Ik ben erg tevreden over het podium model van jullie zadels. Door de brede gleuf in het midden heb ik geen last meer van het voorste gedeelte en doordat het zadel vrijwel helemaal vlak loopt naar de achterkant toe zit je meer op je zitbeenderen waardoor mijn liezen vrij spel hebben gekregen! Aan het begin heb ik wel moeten wennen aan het zitten op deze botten en deed dit zeer maar dit was slechts een kwestie van wennen. 

Ik wil jullie bedanken voor dit fijne zadel want na 3 jaar zitvlakblessures zit ik eindelijk pijnvrij op mijn fiets. 

Met vriendelijke groet, 
Natasja de Vroome 

2007 Nationaal Kampioen Baan Omnium 
2008 Brons NK puntenkoers 
             Brons DK tijdrijden 
             5e plaats NK weg 
             1ste plaats Ronde van Zaandam 
             2e plaats Jeugdtour Assen 
2009- 2010 
Zilver NK baan scratch 
Brons NK baan puntenkoers
Brons NK baan achtervolging 
5e plaats 6 daagse van Amsterdam 
2e plaats Jeugdtour Assen 
3e plaats DK tijdrijden  Johan Neevel:De reden om op een ISM zadel te gaan rijden was vanwege problematiek in mijn SI gewricht. Hierdoor een bewegingsbeperking in mijn heup waardoor het ene been meer belast werd dan het andere.De overgang van mijn gewone zadel naar het ISM zadel heeft wel wat tijd en aanpassing gekost.  De hoek en positie en was anders.  Maar op het moment dat de juiste positie en houding gevonden is dan merk je de voordelen van het ISM zadel tov een conventioneel zadel.- minder geschuif op je zadel (hierdoor rustiger aan het fietsen)- meer bewegingsvrijheid in je heupen (hogere wattage bij dezelfde Hf)- geen rugpijn- geen zadelpijn- geen dood gevoel in je edele delen. Johan Neevel Wereld- en Europees Kampioen Cross Triathlon 2011 ((H45)meervoudig Nederlands Kampioen Cross Triathlon (H40-H45)3e EK Triathlon Athlone (2010- H45)daarnaast winnaar van vele triathlons

Sonja Jaarsveld:

Het ISM zadel geeft een hoop comfort op plekken waar je huid week en teer is. Door de betere drukverdeling kan ik vanuit mijn heupen effectiever kracht overbrengen naar mijn pedalen en kan ik continu in de tijdrit houding blijven fietsen totdat mijn benen in de fik staan in plaats van mijn zitvlak.

Verdere berijders van ISM:

Vera Koedoder

Ellen van Dijk

Frederik Frison

Harthijs de Vries

En nog vele anderen!