Op deze pagina vindt u de meest gestelde vragen omtrent ISM zadels, staat uw vraag er niet bij of heeft u een specifieke vraag dan kunt u gerust contact met ons opnemen.

VRAGEN OMTRENT ONZE ISM ZADELS

Antwoord: Het zadel dat voor u het beste geschikt is hangt onder andere af van de houding op de fiets. Maar ook de persoonlijke voorkeur is belangrijk. Is een gel zadel gewenst of niet? Alle zadels zijn uniseks zadels! Men kan uitgaan van het volgende:

  • Normaal gesproken is de “Metro” het meest geschikt voor stadsfietsen. Het gaat hier om de fietsen zonder versnellingen en de fietsen met 3, 4 of 7 versnellingen. Dit zijn de fietsen waarbij u een houding heeft alsof u rechtop zit.
  • De “Touring” voor de sportievere fiets; oftewel de hybride fietsen. De fietsen met 21, 24 of 27 versnellingen.
  • De PS2.0 of PM2.0 is een uitgelezen trekking/ATB zadel.
  • De “PN en PL serie” zijn specifiek racefiets zadels. Het meest geschikt voor een bijna voorover liggende houding op de fiets.

Antwoord: Het beste kunt u het zadel uitproberen op uw eigen fiets, in uw eigen tempo, zonder dat er een drukke verkoper op u staat te wachten. Dus bestel op deze site het zadel van uw keuze en probeer het zadel 30 dagen op uw gemak uit! Mocht het zadel toch niet bevallen, dan stuurt u het gewoon weer terug in de originele verpakking! U krijgt het volledige aankoopbedrag terug. Gegarandeerd.

Antwoord: Uit steeds meer onderzoeken blijkt inderdaad dat door veel fietsen op een verkeerd zadel de kans op impotentie wordt vergroot. Dus laat u niet afschepen met : “Je moet op het hardste zadel gaan zitten en gewoon even doorbijten” Vraag uw arts of een specialist!

Antwoord: Het ISM zadel is bedoeld voor mensen die veel fietsen, graag prettig op een zadel zitten (ook na 25 kilometer) en er geen schadelijke gevolgen van willen ondergaan op de lange termijn. Het ISM zadel is ook bedoeld voor mensen die moeilijk op een conventioneel zadel kunnen zitten. Dit kan om medische redenen zijn (bv. prostaatkanker of een andere medische ingreep in het onderlichaam).

Antwoord: Als het zadel niet lekker zit, ligt het hoogstwaarschijnlijk aan de afstelling. Lees de instructies voor het afstellen goed door en “speel”  wat met de diverse houdingen, zadel hoogtes, naar voren of naar achteren en vooral de “schuinte” van het zadel (punt iets voorover). In principe moet iedereen op dit zadel kunnen zitten!

Antwoord: Jazeker, juist in dit soort gevallen. is dit zadel zeer geschikt! Er wordt geen druk uitgeoefend  waar het niet hoort. Een hele verlichting!

Antwoord: Het ISM zadel is voor velen een oplossing. Het geeft ruimte en brengt verlichting doordat er geen druk wordt opgebouwd op plaatsen waar het zeer kan doen. Veel zadel problemen zijn al opgelost met een ISM zadel en veel (toekomstig) leed wordt voorkomen met een ISM zadel.

VRAGEN OMTRENT LEVERING EN RETOUR

Antwoord: Wanneer u het zadel voor 16:00 besteld kunnen wij het zadel in 99% van de gevallen dezelfde dag uit voorraad verzenden. Zonder onverwachte vertraging bij onze vervoerder wordt het zadel de volgende dag bij u bezorgd.

Antwoord: Zeker! U heeft 30 dagen de tijd het zadel te testen. Mocht het u niet bevallen, dan kunt u contact met ons opnemen om te zoeken naar een geschikter model, of u kunt het zadel in de originele verpakking aan ons terugsturen.

Antwoord: Wanneer wij de retourzending ontvangen hebben verwerken wij deze binnen 24 uur. U ontvangt het bedrag, afhankelijk van uw bank, vaak nog dezelfde dag op uw rekening.