Een veelgemaakte fout bij de zoektocht naar een fietszadel voor een pijnlijk stuitje is het overgaan op een zachter zadel. Dit vergroot het stuitjesprobleem alleen maar verder, de zadelpijn bij het stuitje wordt erger.

Kenmerkend voor een stuitjesprobleem is het niet kunnen/willen afstappen, omdat het dan zeer gaat doen. Vervelende druk op het staartbeentje (stuitje) kan ook tijdens het fietsen zeer pijnlijk zijn. Gelukkig is daar een oplossing voor.

De meest conventionele fietszadels zijn wat bol van vorm. Kennelijk ooit bedacht door iemand als zijnde prettig en goed zittend, maar ISM gaat er van uit dat een zadel niet bol hoeft te zijn, maar gewoon vlak. Dit geeft in sommige gevallen al voldoende verlichting om zadelpijn te voorkomen.

Ook voelen de ISM zadel in eerste instantie niet heel zacht aan. Dat hoort ook niet, ze moeten met het gewicht van de berijder erop nog steeds voldoende ondersteuning geven. Als een zadel te zacht aanvoelt als je er met de duim op drukt is de kans groot dat als je er op gaat zitten dat je dan op de bodem van het zadel zit en dat het zadel zijn ondersteunde functie verliest. Met als gevolg alsnog zadelpijn.

Wil je een zadel die het stuitje volledig ontlast, dan is de EasySeat een goede oplossing. Met name de EasySeat Pro Hub is een zadel waarbij u geen last meer zult krijgen van een pijnlijk stuitje.

EasySeat II Comfort Fietszadel

Oorspronkelijke prijs was: €179.95.Huidige prijs is: €161.95. inc. BTW

EasySeat Original Comfort Zadel

Oorspronkelijke prijs was: €109.95.Huidige prijs is: €98.95. inc. BTW

EasySeat Pro Hub Comfort Zadel

Oorspronkelijke prijs was: €179.95.Huidige prijs is: €161.95. inc. BTW